Wanneer u een verkeersongeval, bedrijfsongeval of medische fout meemaakt, heeft u niet alleen een traumatiserende gebeurtenis te verwerken, maar gaat u daarnaast een complex en ingrijpend schaderegelingstraject in. Ook dat traject kan behoorlijk moeizaam verlopen. Dat kan zelfs zo slopend voor u zijn, dat we kunnen spreken van ‘secundaire victimisatie’. Dat betekent dat u eerst slachtoffer bent geworden van een ongeval en daarna nogmaals door de houding van de aansprakelijke verzekeraar.
Secundaire victimisatie in letselschadezaken
Verzekeraars kunnen secundaire victimisatie veroorzaken door het aannemen van een starre en passieve houding. Hierdoor voelt u zich niet gehoord. Daarnaast heeft deze werkwijze van de verzekeraar tot gevolg dat de schaderegeling langer duurt dan nodig, wat een negatieve invloed kan hebben op uw herstel.
Gevolgen van secundaire victimisatie
Secundaire victimisatie kan een enorm negatieve impact op u en uw naasten hebben. Het leidt namelijk tot extra leed, frustratie en onzekerheid. Daarnaast kan het leiden tot verergering van uw klachten. Het kan er zelfs toe leiden dat u het vertrouwen verliest of in een depressie raakt.
Helaas komen gevallen van secundaire victimisatie best vaak voor. Een aantal verzekeraars staat er zelfs om bekend weinig oog te hebben voor de belangen van slachtoffers.
Extra smartengeld
Uiteraard is secundaire victimisatie iets dat we in het schaderegelingstraject zoveel mogelijk willen voorkomen. We gunnen u dat u zo snel mogelijk weer vooruit kunt kijken, uw kracht kunt hervinden en ondanks eventuele blijvende beperkingen uw leven weer kunt opbouwen.
Wij werken namens u hard aan een voortvarende en oplossingsgerichte schaderegeling. Als een verzekeraar daaraan onvoldoende wil meewerken, dan claimen we namens u een hoger bedrag aan smartengeld voor het extra leed dat de wederpartij met haar houding veroorzaakt.
Informatie
Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.