Letselschade door stormachtig weer: Weet waar u recht op heeft 

De storm van afgelopen maandag heeft in Nederland voor veel overlast gezorgd. Vluchten werden geannuleerd, treinen vielen uit en stormschade ontstond op diverse plekken. Naast materiële schade is er helaas ook letselschade te betreuren. In dit artikel bespreken we de mogelijke oorzaken van letselschade door storm en waar u recht op heeft als u slachtoffer bent geworden.

Oorzaken van letselschade door storm

Stormachtig weer kan op verschillende manieren leiden tot letselschade. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Vallende takken of bomen: Tijdens harde windstoten kunnen takken of bomen afbreken en op mensen vallen. (Hoe groot is de kans op letsel door een vallende boom of tak? )
  • Vliegende objecten: Storm kan ervoor zorgen dat losse objecten, zoals dakpannen, tuinmeubelen of andere voorwerpen, door de lucht vliegen en mensen raken.
  • Uitglijden of vallen: Door regen of wind nat geworden oppervlakken kunnen glad worden, waardoor mensen kunnen uitglijden en vallen.
  • Verkeersongevallen: Slechte weersomstandigheden, zoals hevige regenval of wind, kunnen het zicht op de weg belemmeren, wat kan leiden tot verkeersongevallen. (Kent u de 5 belangrijkste handelingen na een verkeersongeluk?

Recht op schadevergoeding

Heeft u letselschade opgelopen door de storm? Dan heeft u mogelijk recht op schadevergoeding. De hoogte van de schadevergoeding hangt af van verschillende factoren, zoals de ernst van het letsel, de gemaakte kosten en het verlies van inkomsten. (Hoe verloopt een letselschadezaak? Uw advocaat onderhandelt over volledige financiële schadevergoeding)

Om in aanmerking te komen voor schadevergoeding moet u kunnen aantonen dat de storm de oorzaak was van uw letsel. Dit kunt u doen door bewijs te verzamelen, zoals:

Schadevergoeding claimen

Als u denkt dat u recht heeft op schadevergoeding, kunt u dit claimen bij de aansprakelijke partij. Dit kan bijvoorbeeld de eigenaar van een pand zijn waar een dakpan loskwam, de eigenaar van een boom waarvan een tak afbrak, de gemeente die verantwoordelijk is voor het onderhoud van de weg, of de organisator van een evenement waar u tijdens de storm letsel opliep. (Een optie bij vastgelopen onderhandelingen bij letselschade: een deelgeschilprocedure)

Het is raadzaam om bij het claimen van schadevergoeding juridische hulp in te schakelen. Een letselschade-expert kan u helpen bij het verzamelen van bewijs, het indienen van een claim en het onderhandelen met de aansprakelijke partij. (Waarom is het goed een advocaat in te schakelen bij letselschade?)

Persoonlijk advies aan huis

Heeft u letselschade opgelopen door de storm? Of heeft u vragen over uw rechten en mogelijkheden? Neem dan gerust contact met MCJ Advocatuur op voor een persoonlijk adviesgesprek aan huis. Als ervaren letselschade-expert sta ik voor u klaar om u te helpen bij het claimen van de vergoeding waar u recht op heeft.

Chat openen
MCJ Advocatuur
Hallo
Waarmee kan ik u van dienst zijn?